Editör Kurulu

 

Prof.Dr. Ahmet DODOLOĞLU
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, Erzurum
Uzmanlık alanı: Ana arı yetiştiriciliği ve arı ıslahı

Dr. Alexander POKUTSA
Department of Physical Chemistry of Fossil Fuels Institute of Physical-Organic Chemistry and Chemistry of Coal NAS, UKRAINE
Uzmanlık alanı: Arıcılık, Kimya

Dr. Ayça Ö. KOCA
Maltepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Maltepe, İstanbul
Uzmanlık alanı: Arı sistematiği, arı genetiği, arı ırkları

Doç.Dr. Aslı ÖZKÖK
Hacettepe Üniversitesi, Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi-HARÜM, Biyoloji Bölümü, Beytepe, Ankara
Uzmanlık alanı: Arı ve arı ürünleri, palinoloji, botanik

Dr. Fani HATJINA
Hellenic Agriculture Org. "DEMETER", Institute of Animal Science, Division of Apiculture, Nea Moudania, 63 200 GREECE
Uzmanlık alanı: Bal arısı biyolojisi, bal arısı davranışı, bal arısı sağlığı, zehirlenmeler

Dr. Faten Ben ABDELKADER
National Institute of Agronomy, University of Carthage, Tunis, TUNISIA
Uzmanlık alanı: Arıcılık, böcek bilimi, pestisit zehirlenmeleri, tarım bilimleri, bitki koruma, entegre zararlı yönetimi

Prof.Dr. Halil YENİNAR
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, Kahramanmaraş
Uzmanlık alanı: Arı yetiştirme ve ıslahı, bombus arıları, arı ürünleri

Prof.Dr. Jamila SMANALIEVA
Food Technology Department, Kyrgyz State Technical University, Aitmatov avenue 66, 720044 Bishkek, KYRGYZ REPUBLIC
Uzmanlık alanı: Gıda bilimi, Teknoloji, beslenme

Doç. Dr. Meral KEKEÇOĞLU
Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi, Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü, 81620, Düzce
Uzmanlık alanı: Arı biyolojisi, arı genetiği, arı biyoçeşitliliği, arı ürünleri

Dr. Mohamed Badreddine MOKHTARI
Universitè Frères Mentouri Constantine 1, Faculty of Natural and Life Sciences, Department of Animal Biology, Constantine, ALGERIA
Uzmanlık alanı: Arı ürünlerinin biyolojik aktiviteleri, apiterapi, bağışıklık, farmakoloji, kimyasal analizler

Dr. Mohamed SHEBL ABD ELFATTAH
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, Suez Canal University. İsmailia 41522, EGYPT
Uzmanlık alanı: Apoidea sistematiği, bireysel arılar, biyo-çeşitlilik ve taksonomi, arı biyolojisi ve ekoloji, tozlaşma ve koruma

Doç.Dr. Munir AHMAD
Department of Entomology, PMAS Arid Agriculture University Rawalpindi, PAKISTAN
Uzmanlık alanı: Tozlaşma ekolojisi, böcek ilaçları direnci

Doç. Dr. Ralitsa BALKANSKA
Institute of Animal Science - Kostinbrod, Department of Special Branches - Bees, Kostinbrod 2232, BULGARIA
Uzmanlık alanı: Arı ürünleri, kimyasal analiz, bal arısı besleme

Dr. Rustem ILYASOV
Vavilov Institute of General Genetics, Russian Academy of Sciences, Moscow, RUSSIA
Uzmanlık alanı: Moleküler biyoloji ve genetik, genomik, bioinformatik, bal arısı hastalıkları, Varroa,
tozlaşma, bağırsak mikrobiyomu, farmakobiyotikler, probiyotikler, antibiyotik ve pestisit direnci

Prof.Dr. Oktay YILDIZ
Karadeniz Teknik üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Temel Eczacılık Bilimleri Bölümü,Biyokimya Anabilim Dalı, Trabzon
Uzmanlık alanı: Apiterapi, arı ürünleri kimyası ve teknolojisi, gıda bilimleri ve mühendisliği, temel bilimler, kimya mühendisliği

Prof.Dr. Sevgi KOLAYLI
Karadeniz Teknik üniversitesi, Fen Fakültesi, Kimya Bölümü, Trabzon
Uzmanlık alanı: Apiterapi, arı ürünleri, arı ürünlerinin biyolojik faaliyetleri

Dr. Shimon BAREL
Toxicology Department, Kimron Veterinary Institute, Ministry of Agriculture, Bet Dagan, 50250, ISRAEL
Uzmanlık alanı: Bal arısı zehirlenmeleri, arı ürünlerinde kimyasal kalıntı analizleri, arı ürünleri güvenliği ve kalitesi, arı hastalıkları ve ilaç geliştirme