Editör Kurulu
Prof.Dr. Ahmet DODOLOĞLU
Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, Erzurum
Uzmanlık alanı: Ana arı yetiştiriciliği ve arı ıslahı
Dr. Alexander POKUTSA
Department of Physical Chemistry of Fossil Fuels Institute of
Physical-Organic Chemistry and Chemistry of Coal NAS, UKRAINE
Uzmanlık alanı: Arıcılık, Kimya
Dr. Ayça Ö. KOCA
Maltepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Maltepe, İstanbul
Uzmanlık alanı: Arı sistematiği, arı genetiği, arı ırkları
Doç.Dr. Aslı ÖZKÖK
Hacettepe Üniversitesi, Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma
Merkezi-HARÜM, Biyoloji Bölümü, Beytepe, Ankara
Uzmanlık alanı: Arı ve arı ürünleri, palinoloji, botanik
Dr. Fani HATJINA
Hellenic Agriculture Org. "DEMETER", Institute of Animal Science,
Division of Apiculture, Nea Moudania, 63 200 GREECE
Uzmanlık alanı: Bal arısı biyolojisi, bal arısı davranışı, bal arısı
sağlığı, zehirlenmeler
Dr. Faten Ben ABDELKADER
National Institute of Agronomy, University of Carthage, Tunis,
TUNISIA
Uzmanlık alanı: Arıcılık, böcek bilimi, pestisit zehirlenmeleri,
tarım bilimleri, bitki koruma, entegre zararlı yönetimi
Prof.Dr. Halil YENİNAR
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni
Bölümü, Kahramanmaraş
Uzmanlık alanı: Arı yetiştirme ve ıslahı, bombus arıları, arı
ürünleri
Prof.Dr. Jamila SMANALIEVA
Food Technology Department, Kyrgyz State Technical University,
Aitmatov avenue 66, 720044 Bishkek, KYRGYZ REPUBLIC
Uzmanlık alanı: Gıda bilimi, Teknoloji, beslenme
Doç. Dr. Meral KEKEÇOĞLU
Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama
Merkezi, Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü, 81620, Düzce
Uzmanlık alanı: Arı biyolojisi, arı genetiği, arı biyoçeşitliliği,
arı ürünleri
Dr. Mohamed Badreddine MOKHTARI
Universitè Frères Mentouri Constantine 1, Faculty of Natural and
Life Sciences, Department of Animal Biology, Constantine, ALGERIA
Uzmanlık alanı: Arı ürünlerinin biyolojik aktiviteleri, apiterapi,
bağışıklık, farmakoloji, kimyasal analizler
Dr. Mohamed SHEBL ABD ELFATTAH
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, Suez Canal
University. İsmailia 41522, EGYPT
Uzmanlık alanı: Apoidea sistematiği, bireysel arılar, biyo-çeşitlilik
ve taksonomi, arı biyolojisi ve ekoloji, tozlaşma ve koruma
Doç.Dr. Munir AHMAD
Department of Entomology, PMAS Arid Agriculture University
Rawalpindi, PAKISTAN
Uzmanlık alanı: Tozlaşma ekolojisi, böcek ilaçları direnci
Doç. Dr. Ralitsa BALKANSKA
Institute of Animal Science - Kostinbrod, Department of Special
Branches - Bees, Kostinbrod 2232, BULGARIA
Uzmanlık alanı: Arı ürünleri, kimyasal analiz, bal arısı besleme
Dr. Rustem ILYASOV
Vavilov Institute of General Genetics, Russian Academy of Sciences,
Moscow, RUSSIA
Uzmanlık alanı: Moleküler biyoloji ve genetik, genomik,
bioinformatik, bal arısı hastalıkları, Varroa,
tozlaşma, bağırsak mikrobiyomu, farmakobiyotikler, probiyotikler,
antibiyotik ve pestisit direnci
Prof.Dr. Oktay YILDIZ
Karadeniz Teknik üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Temel Eczacılık
Bilimleri Bölümü,Biyokimya Anabilim Dalı, Trabzon
Uzmanlık alanı: Apiterapi, arı ürünleri kimyası ve teknolojisi, gıda
bilimleri ve mühendisliği, temel bilimler, kimya mühendisliği
Prof.Dr. Sevgi KOLAYLI
Karadeniz Teknik üniversitesi, Fen Fakültesi, Kimya Bölümü, Trabzon
Uzmanlık alanı: Apiterapi, arı ürünleri, arı ürünlerinin biyolojik
faaliyetleri
Dr. Shimon BAREL
Toxicology Department, Kimron Veterinary Institute, Ministry of
Agriculture, Bet Dagan, 50250, ISRAEL
Uzmanlık alanı: Bal arısı zehirlenmeleri, arı ürünlerinde kimyasal
kalıntı analizleri, arı ürünleri güvenliği ve kalitesi, arı
hastalıkları ve ilaç geliştirme |